Skład ekologicznych soków owocowych

Ekologiczne produkty mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie, ponieważ nie zawierają w swoim składzie cukrów, aromatów ani barwników. Dostarczają do organizmu cenne witaminy oraz minerały, odpowiadające za dobre samopoczucie, a także wygląd. Soki owocowe bio mają pyszny smak. Mogą być pite same, rozcieńczone z wodą lub dodawane do innych napojów. W każdej postaci świetnie smakują i działają korzystnie na zdrowie.
Ekologiczne soki produkowane z owoców są sprzedawane w szklanych butelkach. Wyróżniają się cierpkim smakiem, dlatego nie każdy lubi je pić bez dodatku wody czy innego napoju. Na ich spodzie można dostrzec osad, czyli niewielkie pozostałości owoców. Przed wypiciem zaleca się wstrząsnąć sokiem, dzięki czemu uzyska on jednolitą konsystencję. Napoje starczają na długo, zwłaszcza jeśli są łączone z wodą lub innym piciem. Po otwarciu należy przechowywać je w lodówce i wykorzystać przez kilka dni. Soki owocowe bio są dostępne w różnych smakach, ponieważ do ich produkcji można użyć dowolnych owoców. Z tego powodu każdy może znaleźć wśród nich swój ulubiony napój.
Z czego powstają soki owocowe bio?
Soki owocowe bio powstają na skutek tłoczenia świeżych owoców, a do ich produkcji nie wykorzystuje się wody czy cukru. Nie dodaje się również żadnych barwników oraz aromatów, dlatego napoje mają naturalny smak i wpływają pozytywnie na zdrowie. Doradca klienta ze sklepu oferującego zdrową żywność Batom wyjaśnia:
Wartość odżywcza soków jest podobna do wartości owoców, z jakich zostały przygotowane. W składzie tych naturalnych napojów można znaleźć wiele witamin oraz minerałów. Składniki wpływają pozytywnie nie tylko na zdrowie fizyczne, ale również psychiczne. Regularne picie soków owocowych zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na konkretne owoce.
Wśród soków owocowych bio można znaleźć m.in.:
- sok jabłkowy – w jego składzie znajdują się polifenole, cenne dla zdrowia witaminy oraz sole mineralne. Dzięki nim napój jest w stanie zapewnić prawidłowe działanie układu pokarmowego, a także redukuje uczucie głodu, dlatego jest polecany osobom, które się odchudzają,
- sok malinowy – jest bogatym źródłem witamin i substancji mineralnych, wśród których znajdują się m.in. potas, wapń oraz żelazo. Napój wspomaga układ odpornościowy, jego picie zapobiega różnym chorobom i przeziębieniom,
- sok z aronii – składa się z witamin, biopierwiastków i błonnika, w związku z czym wpływa korzystnie na przemianę materii. Inne składniki tego napoju zapewniają odpowiednią kondycję naczyniom krwionośnym,
- sok z czarnej porzeczki – stanowi bogate źródło witamin C oraz B, a także kwasu foliowego i soli mineralnych. Jest zalecany w leczeniu migreny czy problemów żołądkowych i jelitowych. Regeneruje organizm i poprawia kondycję.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Rawioli Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Restauracja Lew Jolanta Tomalak
Restauracje - kuchnia polska
woj. lubuskie68-200 Żary, Osadników Wojskowych 52-53
-
Tennis & Country Club Sp. z o.o.
Restauracje - kuchnia polska
woj. małopolskie32-085 Giebułtów, Hermana 18
-
Cukiernia i winiarnia Ambrozja
Cukiernie, ciastkarnie
woj. mazowieckie05-075 Warszawa, Wspólna (d.Wesoła) 22b